Kakdeg125 g smör, rumstempererat 70 g strösocker [0,75 dl] 55 g ägg [1 st] 210 g vetemjöl [3,5 dl] 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk] 50 g hallonsylt [3-4 msk]
Bland annat fick dem en burk med syltsnittar med två olika smaker. Syltsnittar (ca 40 st)Ingredienser125 g smör0,75 dl strösocker2 dl vetemjöl4 msk maizena2 tsk vaniljsockerKnappt 1 tsk bakpulver1 dl sylt2 msk pärlsockerGör såhärSätt på ugnen på 175 grader
Jag är lite av en hamster när det gäller fina muffinsformar, kakmått och andra små köksprylar. Går jag på Lagerhaus, Åhlens eller nån annan underbar affär så hittar jag alltid någon ny liten pryl
Och för den som inte fått sitt sockerbehov tillgodosett, fanns det också syltsnittar. Att gå nattjour innan midsommar brukar inte vara en god idé, i alla fall inte om man ämnar ställa till med kalas
Jag älskar att baka. Tyvärr är kakor, tårtor och andra godsaker inte precis det jag behöver just nu. Vinterns stillsittande har satt sig både här och där och jag jobbar hårt för att bli av med det extra fett som satt sig på olämpliga ställen
Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg och rulla ut tillfyra fingertjocka längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gör enfördjupning i mitten med t ex kavelpinnen
SpindelkakorSöta syltsnittar. Hej på er,. Söndagkväll – härligt. Disken är undanplockad, alla barn sover (nästan iaf) och jag har parkerat mig i soffan med datorn i knät
Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ägg och sockersmeten, Arbeta ihop till en deg och dela den i två lika stora delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.