Kakdeg125 g smör, rumstempererat 70 g strösocker [0,75 dl] 55 g ägg [1 st] 210 g vetemjöl [3,5 dl] 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk] 50 g hallonsylt [3-4 msk]
Bland annat fick dem en burk med syltsnittar med två olika smaker. Syltsnittar (ca 40 st)Ingredienser125 g smör0,75 dl strösocker2 dl vetemjöl4 msk maizena2 tsk vaniljsockerKnappt 1 tsk bakpulver1 dl sylt2 msk pärlsockerGör såhärSätt på ugnen på 175 grader
Och för den som inte fått sitt sockerbehov tillgodosett, fanns det också syltsnittar. Syltsnittca 60 stycken250 g smör1,5 dl socker2 ägg7 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsockerFyllning
Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg och rulla ut tillfyra fingertjocka längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gör enfördjupning i mitten med t ex kavelpinnen
SpindelkakorSöta syltsnittar. Hej på er,. Söndagkväll – härligt. Disken är undanplockad, alla barn sover (nästan iaf) och jag har parkerat mig i soffan med datorn i knät
Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ägg och sockersmeten, Arbeta ihop till en deg och dela den i två lika stora delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.