Syltadenypon är så gott till söndagssteken tillsammans med höstkantareller men även som tillbehör till en mustig vegetarisk gryta passar de, så gå ut i skog och mark och plocka av rosornas frukter
Syltadenypon föreslogs som ett utsökt tillbehör till viltkött och mustiga köttgrytor. Senaste numret av Allt om Mat hade ett inspirerande inslag om just nypon
Något som är jättegott är Syltade gröna tomater. Syltade gröna tomater* Ingredienser. Läs även andra bloggares åsikter om Syltade gröna tomater , Marmelad av gröngula tomater , Äpple , Lök 1 kg små fasta gröna tomater
Det har även blivit inlagda nypon också som jag ska dela med mig av. Syltade cocktailtomater. Nu fylls förråden på här hemma med massa härligt gott att ta fram när höstvindarna viner och mustiga grytor står och puttrar på spisen
Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt
Syltade tomater håller sig då i ett år. INLÄGGNING TILL SYLTADE TOMATER. Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.