Sjud kantarellerna i lite vatten med salt under lock i ca. Blanda “svampvattnet” med ättika, råsocker, skivad chili och ingefära, lagerblad och pepparkorn
kantareller,. Kantareller,. kantareller,. Kantareller,. 2 liter färska kantareller. Täck svampen till hälften med vatten, tillsätt salt och sjud i ca 10 min. Jag använde mig av redan förvällda kantareller, hade ca 4 dl svamp till detta recept. 2 liter färska kantareller. Täck svampen till hälften med vatten, tillsätt salt och sjud i ca 10 min. Jag använde mig av redan förvällda kantareller, hade ca 4 dl svamp till detta recept. 2 liter färska kantareller. 2 liter färska kantareller
Jag fick en finfin burk med picklad svamp av Erica (Ericas meny) när jag var hos henne sist. 2 liter färska kantareller. Täck svampen till hälften med vatten, tillsätt salt och sjud i ca 10 min. Erica använde sig av redan förvällda kantareller, hade ca 4 dl svamp till detta recept. -Mama Skogly ♥ 2 liter färska kantareller
Alternativt, eller både och kan man krydda med hela nejlikor och en kanelstång. Använd med fördel små och fina kantareller som du lägger upp på en tidning för att torka till lite om de är blaskiga
Med lite kantareller hemma damp nya Land ner i brevlådan med lite recept som vanligt. 500 gram kantareller. Rensa, koka upp resterande ingridienterna, i med svampen och låt sjuda 10 minuter. Surfade lite andra recept också där de hade i t ex 10 vitpepparkorn, råsocker istället, 3 kryddnejlikor , 3 skivor färsk ingerfära, 3 sivor färsk chili, en bit kanel, röd eller gul lök i skivor, muskotblomma osv, alltså klassiska kryddor vid inläggning. 500 gram kantareller. Rensa, koka upp resterande ingridienterna, i med svampen och låt sjuda 10 minuter Lägg på burk och ställ svalt
Lägg kantarellerna i en kastrull, täck till hälften med vatten och häll i saltet. Jag tycker kantareller passar så himla bra till höstens och vinterns grytor, till vilt
Metod Smält sockret till en ljus karamell, i med vin, vinäger, örter och salt. Ja, har man inget annat att göra kan man alltid sylta lite av sin skörd av kantareller
Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Sotad biff med picklad rödlök och syltadekantarellerPortioner. Picklade kantareller. Halstra biffen i torr het panna på alla sidor, krydda med salt och svartpeppar
Kantareller. Krydda med salt och peppar. Rensa och borsta kantarellerna, skölj vid behov. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
Syltadekantareller. fast då hade jag valt andra tilbehör än kantarellerna. Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
en bit kanelstång. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltadekantareller och lingonchutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.