När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt. Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart
Vinbär & hallonsylt. Ta kastrullen från värmen, skumma av. Kram ♥♥♥ Hanna Vinbär & hallonsylt. För att snygga till burkarna lite så fick de hattar av tygstumpar
Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra. Man dör naturligtvis inte av att äta dem heller, det handlar ju om ganska små mängder, men har du möjlighet så leta efter så "rena" skal som möjligt
Jag gillade smaken av tranbär och ingefära, men upplevde nog att den blev i sockersötaste laget och tror därför jag satsar på att ha i tranbären och den syltade ingefära i mitt vanliga fudgerecept nästa år om jag ska göra om den
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.