Salt & svartpeppar. Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Gillar du chili kan du gärna tillsätta det i grytan för att få lite sting på den
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Bryn därefter köttet i en kastrull (gärna en gjutjärnsgryta) och tillsätt resten av ingredienserna
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Dagens sötpotatisgryta var just ett sånt där tillfälle i det Mårtenssonska köket, och du får gärna se den som matinspiration och kanske ett sätt att ta hand om det som finns i ditt kök
Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. Sedan hackar du kålen och löken och bryner det lätt inte så det får färg och sedan blandar ner med köttet
Häll på rödvin och kanel, tomatpuré, smaka av med S&P. Vi hade blivit lovade lunch och blev verkligen inte besvikna när vi fick en väldigt god lammgryta
Lägg över i en gryta. Bryn dem i smör-&rapsolja i omgångar. Riv skalet från halva apelsinen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner det i grytan och låt koka upp
Stek köttet tills det får färg och lägg sedan över det i en gryta. skal från en halv apelsin. När köttet känns mört så häll i apelsinskalet strimlat och grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.