Sydafrikansk meny: Snabbgravad lax med papaya och mango-strössel ochVegetarisk bobotie
Postgårdsromantik
Postgårdsromantik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dagar och
  • 6 msk socker
  • 6 msk salt
  • 1 knippe Grönkål
  • 1 Mango tärnad
  • 1 Papaya tärnad
  • 1 msk Lönnsirap
  • 500 g quorn 
  • 3,5 dl mjölk 
  • 1 msk ströbröd 
  • 1 stor hackad gul lök
  • 4 rivna morötter
  • 2 skivade vitlöksklyftor 
  • 3 msk olja
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk malen kardemumma 
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 krm kryddnejlika 
  • 200 g skållad och skalad sötmandel 
  • 2 tsk gurkmeja 
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar. Ta bort pannan från värmen. Sila mjölken från brödet och blanda mjölken med ägg och salt. Vispa blandningen. Blanda brödet i en stor skål med hälften av mjölken och alla övriga ingredienser inklusive färs, morotsrivet, lök och kryddor. Blanda väl med elvispens degkrokar. Lägg smeten i en smord ugnsform och släta till ytan. Häll över resterande mjölk och klicka på matfettet. Grädda i ugnen ca 1 timme

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.