Swedenborg - surdegsbröd gjort på rågmjöl
Gina Persson
Gina Persson
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 surdegsbröd gjorda på råg efter varandra!
  • Ingredienser: (1 bröd)
  • Dag 1 skållning
  • 50 g grovt rågmjöl (ca. 1 dl)
  • 5 g salt (ca. 1 tsk)
  • 100 g vatten (1 dl)
  • Dag 2, raskdeg
  • Skållningen från dag 1
  • 50 g vetemjöl (ca. 1 dl)
  • 20 g grovt rågmjöl (ca. 2 msk)
  • 40 g rågsurdeg (ca. 0,5 dl)
  • 5 g jäst
  • 20 g vatten (ca. 1 msk)
  • Dag 2, slutsteg
  • 190 g vetemjöl (ca. 3 dl)
  • 90 g vatten (nästan 1 dl)
  • 40 g svart sirap (jag hade dock glömt köpa detta så jag tog mörk istället, därav blev inte mina bröd lika mörka som i tidningen)
  • 5 g jäst

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.