På kvällen. På morgonen. Nu ska degen jäsa i ca 2-3 timmar. Ugnen på 250°. Jag hade en plåt längst ned på vilken jag hällde ca 1 dl vatten för att få en fuktigare miljö i ugnen. 1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50. ½-1 dl linfrön
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. Sådana här bröd är himla bra, man behöver inte knåda eller vika eller något sådant utan man blandar ihop grunden på kvällen, på morgonen blandar man i resten, sedan ska det jäsas och sedan stjälper man helt enkelt ner den i en brödform, inte för mycket klet
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Servera gärna med mos gjort av potatis, palsternackor och morot. Andra advent har installerat sej med stormigt väder och tydligen finns det en stor risk för ganska mycket snöfall också på det, jippi
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjorda på 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
-Salt och vitpeppar. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. kalkon i skivor (ca 7-8 större skivor). Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader. kalkon i skivor (ca 7-8 större skivor)
10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den). 1BärSätt ugnen på170-175 grader. 1Häll ner smeten i formen och grädda lågt i ugnen cirka 50-60 minuter
Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Låt degen vila/jäsa ca 2-4 timmar. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen. Fortsätt grädda brödet ca 30-40 minuter till det fått fin färg. Skär helst inte i brödet förrän efter 3-4 timmar. ca 30-40 minuter till
24 små bitar1 förpackning kokta svarta bönor3 ägg2,5 msk kokosolja eller olivolja2 msk chiafrön1 dl kakao1 krm salt1 tsk vaniljpulver1,5 dl rårörssocker eller kokossocker150 g mörk choklad, 60%Sätt ugnen på 175 grader. Höll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-35 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.