Jag måste erkänna en sak. Eller erkänna och erkänna, ni som följer mina matlagningseskapader har nog redan märkt detta, att jag är riktigt dålig på att laga vegetarisk mat
Dags att försöka byta ut sötsakerna mot något lite nyttigare, vilket är lättare sagt än gjort… Dessa frökex, från Caroline med bloggen ”Älska att baka”, har blivit en favorit under hösten
Populära frökex. Frökex och fröknäcke har blivit väldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar. Spröda frökex från Huså Bröd med röra på gravad regnbåge från Börtnans Fjällvattenfisk
Jag älskar att planera middagar och fester för då får man verkligen frossa i recept. -) Det är roligt att få leta allt ifrån tilltugg till vicknings recept
Smarriga kex är det här som ni säkert redan testat men de är så himla goda så ni får receptet ändå. Goda till ost av alla de slag och vill man bara ha de som nyttigare snacks så strör du på lite extra flingsalt bara
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Låt stå i rumstemperatur tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 30-60 minuter
1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienserna till degen. Bred ut på bakpapperklädda plåtar så tunt som möjligt, markera med slickepott hur stora rutor du vill ha
Pallar ni med mer kantareller. Jag blev övertalad att köpa 4 kg gula kantareller + trattisar på Hötorget i häromveckan, så det är lika bra att bränna på här
Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på kex finns i många varanter men jag föredrar dessa med 5 sorters frö
Till dessa spjäll behöver du. ungefär 1,5 kilo revben1 flaska porter eller annan mörk öl (ca. 3 dl)3/4 dl japansk soya1 1/2 dl ljus sirap1/2 tsk chiliflakes1 dl äppeljuice-koncentrat1 gul lök i klyftorsalt & pepparVärm upp ugnen till 175 graderKoka ihop öl, soya, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lök och lite peppar
Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.