1 kräftbuljong
(se recept ovan) eller grönsaksbuljong
1
kantareller
1 frysta
små ärtor
1 kräftstjärtarBuljong1.
Sätt ugnen på 200 grader.2. Skala kräftorna och lägg undan kräftstjärtarna.3. Skölj skalen under rinnande vatten och lägg dem i en ugnsfast form. Rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter.4. Skär löken i grova bitar. Skala och tärna rotsellerin. Tvätta och skär moroten i bitar. Ta av de yttersta skalen på fänkålen och hacka grovt. Lägg resten åt sidan till risotton.5. Fräs grönsakerna till buljongen i en skvätt olja i en stor kastrull. Lägg i de rostade kräftskalen och häll på 2 liter vatten. Låt koka upp och låt koka i cirka 20 minuter. Smaka av och salta om det behövs.Paella1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Skär fänkålen i strimlor. Hetta upp olja i en wok, stor stekgryta eller paellapanna.2. Fräs lök, vitlök och fänkål i ett par minuter.3. Tillsätt ris och saffran och låt det fräsa med under omrörning i cirka 1 minut. Häll på en halv liter kräftbuljong samt vin.4. Låt alltsammans sjuda utan lock ca 20 minuter tills vätskan kokat in. Häll på mer buljong om det behövs. Riset ska vara mjukt men ha en kärna kvar.5. Blanda ner kräftor, svamp och frysta ärtor strax före serveringen så att alltsammans blir varmt.6. Servera med rostad vitlöksaioli och en melonsallad med hallon.
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vi lyxade till det med lite extra mycket gula kantareller
Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenskakräftor. -P Kräftor är gott som det är men ibland vill man komplettera med lite goda tillbehör
Alltså om kött och potatis. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen, men krydda med gurkmeja, salt och en gnutta peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.