12 dl
vattenRensa de svart vinbären. Skölj dem om de är smutsiga. Lägg de svarta vinbären i en stor kastrull. Värm och mosa ihop lite. Tillsätt vatten och koka på medelvärme i 5 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret. Använder du vanligt socker och vill ha en hållbar sylt så blanda i natriumbensoat i sockret innan. Koka vidare på låg värme tills sockret löst sig ca 5-10 minuter. Sylten ska bli lite genomskinlig och börja geléa sig på ytan. Skumma bort skum med en slev. Ös upp den varma sylten i rena burkar upp till kanten och förslut direkt. Vänd dem upp och ner att svalna. Förvaras svalt.
Svartvinbärssylt 5 dl svarta vinbär. Det går inte att göra sylt snabbare än så här. Faktum är att det inte ens går att få på sig skorna och springa ner till Ica och köpa sylt fortare än så här
En favorit sedan tidigare är svartvinbärssylt med vanilj. Nu börjar sommaren att lida mot sitt slut och redan har vi kunnat njuta av skörd från vårt lilla trädgårdsland
Tillagningstid. 50 min. 2 liter svarta vinbär. 2 kg strösocker. 1 liter vatten. . Rensa och skölj bären. Koka upp dem tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter
Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
80 % blåbär och 20 % vinbär ger en bra balans. Syltsocker gör sylten hållbar och fast. Cirka 1, 2 kg sylt 500 g blåbär 200 g svarta vinbär ½ dl vatten 500 g syltsocker Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.