Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp övriga ingredienser utom eventuell sylt i en kastrull, bara hastigt, ta sedan av från plattan och rör eller vispa tills sockret har löst sig helt
Men, misströsta ej - som pausmusik tänkte jag bjuda på ett recept på en svartvinbärssorbet som jag nu lyckats göra två år i rad utan att ta en bild på skapelsen
½ liter svartvinbärssorbet. Glassbomben är ett recept från Norrmejerier, mitt lokala mejeriföretag. Egentligen heter glassbomben ”Läckraste Nyårsbomben” men eftersom jag valde att göra den i jul så bytte jag blåbärsglassen till pepparkaksglass och gav den namnet ”Glassig julbomb”
Koka upp vatten, socker och honung. Låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka. Frys in sorbeten i glassmaskin eller i en rostfri bunke
1. Koka upp vinbär och socker, låt det småputtra i ca 10 minuter. Ställ. åt sidan och låt svalna helt. 2. Blanda i riktigt kallt vatten i de kokta bären och häll upp i en form
Cylinder av vit choklad och hjortron med svartvinbärssorbet och syrligt björnbärsband. Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin
En svartvinbärssorbet med vaniljyoghurtskum på smulor av citronkex. En kall fredagkväll i början av november, styrde jag och maken våra steg till Thörnströms kök
Svartvinbärssorbet är en otroligt frisk dessert som ger smak av sommar och sol. Svartvinbärssorbet är en otroligt frisk dessert som ger smak av sommar och sol
Koka upp vatten och socker tills det "klarnar". Låt svalna. Kör vinbären till puré i matberedare. Passera bären genom en sil om du vill ha bort skalbitarna
Pankofriterade havskräftor med wasabikräm, helstekt oxfilé med jordärtskockspuré och baconlindade haricot vertsknyten och pricken över i, en chokladterrin med svartvinbärssorbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.