Svartvinbärsparfait
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ liter frysta svarta vinbär
  • 11¼ dl strösocker
  • 14 äggulor
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 13 dl Norrmejerier VispgräddeRör vinbär och ¼ dl socker med en träslev så att sockret löser sig och bären mosas något. Sila av så att du får ca 4 msk bärsås. Vispa äggulor, resterande socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggsmet, grädde och rårörda vinbär. Klä portionsformar med plastfolie. Fyll smeten i formarna och ställ i frysen ca 4 tim. Stjälp upp parfaiten på tallrikar och servera med lite bärsås. Garnera gärna med några bär och citronmeliss. Servera med citronkakor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.