240 g
dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
450 g
frysta svarta vinbär
180 g
strösocker (2 dl)
16 g
majsstärkelse (2 msk)
Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Fyllning 450 g frysta svarta vinbär 180 g strösocker (2 dl) 16 g majsstärkelse (2 msk)
Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke. Smuldeg. I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.