1 ekologiskt
socker1. Häll upp äppelmusten i en stor kastrull, tillsätt de frysta vinbären och värm upp.2. När det kokat upp, lägg i de torkade kryddorna, honung och socker. Låt sjuda i 10 minuter.3. Tillsätt den färska ingefäran och stäng av värmen. Låt kastrullen stå kvar på spisen och sakta svalna. Detta för att kryddorna ska avge så mycket smak som möjligt. Har du tid, låt gärna kastrullen stå och dra över natten i kylskåpet.4. Förbered och desinficera en stor glasflaska.5. Sila av kryddor och vinbär. Pressa ut den sista vätskan ur vinbären med en slev.6. Häll upp den färdiga glöggen i glasflaskan och förvara i kylen. Lägg gärna i en kanelstång i flaskan.7. När det är dags att bjuda på glöggen – värm upp i kastrull och servera i koppar. Önskas lite extra fräschör? Pressa ner en halv lime efter att glöggen blivit varm.TipsFöredrar du din glögg frisk och fräsch? Skippa sockret. Känns den för syrlig för din smak? Tillsätt lite mer socker så att det passar dina smaklökar.
Värm 4 cl Morbergs svartvinbärsglögg och häll upp i ett glas, fyll på med 4 cl whisky och toppa med en kula vaniljglass. 4 cl Morbergs svartvinbärsglögg och häll upp i ett glas, fyll på med
Per har släppt 4 st olika glögger – en starkvinsglögg med klassiska glöggkryddor och precis lagom sötma, den alkoholfria svartvinbärsglöggen och två lättglögg i smakerna julglögg och rosé — fyra varianter som garanterat gör glöggmyset lite festligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.