Svartvinbärspaj med kesella
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 80 g rumsvarmt smör
  • 11 dl strösocker
  • 11 st ägg
  • 13.5 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 1250 g kesella
  • 11.5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12.5 dl svarta vinbär
  • 1 Botten: 80 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 250 g kesella 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 st ägg 2.5 dl svarta vinbär Garnering: vinbärblad, siktat florsocker Ugn: 175°Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.
  • 1 Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.
  • 1 Tryck ut degen jämnt i formen, försök att även få upp deg på formens kanter.
  • 1 Blanda samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen. Strö över bären och grädda pajen strax under ugnens mitt i 50–60 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.
  • 1 Garnera med lite vinbär och sikta över florsocker. Det är fint att garnera med vinbärsblad och lite kryddgrönt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.