1 Botten:
80 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 250 g kesella 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 st ägg 2.5 dl svarta vinbär Garnering: vinbärblad, siktat florsocker Ugn: 175°Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.
1 Smörj
och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.
1 Tryck
ut degen jämnt i formen, försök att även få upp deg på formens kanter.
1 Blanda
samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen. Strö över bären och grädda pajen strax under ugnens mitt i 50–60 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.
1 Garnera
med lite vinbär och sikta över florsocker. Det är fint att garnera med vinbärsblad och lite kryddgrönt.
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Pensla de nygräddade bröden med kallt vatten. Rör i salt, farinsocker, sirap, ägg och kesella. 250 g mager kesella. Klä 3 formar med bakplåtspapper och lägg i limporna. 1 ägg 250 g mager kesella
Jag serverade pajen med vispad grädde men vaniljglass eller turkisk yoghurt funkar säkert också. I veckan hade vi goda vänner på middag och jag testade att göra en paj på svarta vinbär
Toppa med blåbär och kokos. Blanda i kesella, keso och vaniljsocker. ,5 dl kesella 1 %. Så här gör du. Mosa gärna blåbären lite först i en skål, spara några till topping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.