1 dijonsenap1.
Lök: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinäger, vatten och socker. Ställ löken i kylen och låt stå ca 3 timmar. Rör om då och då. 2. Lägg revbensspjällen i en gryta. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg lök, morot, pepparkorn, lagerblad och salt i grytan. Låt koka 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Ta upp och låt revbensspjällen svalna. 3. Koka försiktigt ihop grädden. Tillsätt senap och salt. Krama ur löken och blanda ner den i grädden. 4. Glasering: Koka ihop saft, gelé, honung och salt till simmig konsistens, ca 5 min. 5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär spjällen i portionsbitar. Peppra runt om och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 5 min om de är nykokta, 15 min om de är kalla. Pensla glaseringen på spjällen. Glasera mitt i ugnen ca 20 min. Servera revbensspjällen med den varma löken.
Täck med ytterligare en filodegsplatta och avsluta med en sked tacoköttfärs och lite ost. Blanda i tacokrydda och hackad paprika, tomat, vitlök och chili
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Börja med morotsstuvningen. Skiva löken i en halv centimeter tjocka skivor och bryn lätt. Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten
Smält smöret och blanda med allt utom vitlök och lagerblad. Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Kikar ni runt lite i min grillsäsongs-kategori så hittar ni lite olika förslag på just revben, och här kommer ännu ett, detta med smak av len honung med en liten släng av vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.