Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • knäckta tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 salt
  • 1 svartvinbärssaft
  • 1 svartvinbärsgelé
  • 1 honung
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 rödlökar
  • 1 rödvinsvinäger
  • 1 vatten
  • 1 strösocker
  • 1 vispgrädde
  • 1 dijonsenap1. Lök: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinäger, vatten och socker. Ställ löken i kylen och låt stå ca 3 timmar.  Rör om då och då. 2. Lägg revbensspjällen i en gryta. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl. Skala och skär lök och morot i bitar.  Lägg lök, morot, pepparkorn, lagerblad och salt i grytan. Låt koka 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Ta upp och låt revbensspjällen svalna. 3. Koka försiktigt ihop grädden. Tillsätt senap och salt.  Krama ur löken och blanda ner den i grädden. 4. Glasering: Koka ihop saft, gelé, honung och salt till simmig konsistens, ca 5 min. 5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär spjällen i portionsbitar. Peppra runt om  och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 5 min om de är nykokta, 15 min om de är kalla. Pensla glaseringen på spjällen. Glasera mitt i ugnen ca 20 min. Servera revbensspjällen med den varma löken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.