Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl svarta belugalinser
  • 18 dl vatten
  • 11 rödlök
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 dl olivolja
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 12 msk vinäger eller citronsaftKoka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten. Låt de gärna svalna i vattnet. Häll av i durkslag. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Skala och hacka löken. Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter. Tillsätt linserna och rör om. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron. Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.