12 msk
vinäger eller citronsaftKoka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten. Låt de gärna svalna i vattnet. Häll av i durkslag. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Skala och hacka löken. Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter. Tillsätt linserna och rör om. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron. Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.
Ena dagen serverade vi den goda ris- och bönröran som fyllning i tortillabröd tillsammans med riven ost, majskorn, hackad paprika och en klick crème fraiche
Fräs lök ochvitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. salt och peppar. 2 vitlöksklyftor, hackade. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
Mosa den svartavitlöken i lite hett vatten och ställ åt sidan. Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära
Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlökochvitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.