I somras kom jag på att hmmm det är nog supergott att göra ”stjärnor som tilltugg. Vanliga olw stjärnor med creme fraiche,lök, svart eller röd kaviar och en liten dillkvist
Saffransbullar med vanilj. Hej allesammans och trevlig Första Advent. Idag inleds officiellt nedräkningen till julen i och med att det idag är första advent
Ingredienser8 stora potatisar av fast sort1 vitlöksklyfta1/2 dl OlivoljaSalt & peppar1 msk färsk hackad Oregano1 msk färsk hackad RosmarinParmesanOlivoljaInstruktionerBörja med att skära dina potatisar i fyra klyftor vardera. Sätt ugnen på 225 graderHäll i olivolja, örterna, en pressad vitlöksklyfta, salt & peppar i en skål som du sedan rör ner klyftpotatisarna iLägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i cirka 30 min beroende på storlek på potatisen
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
2 kycklingfiléer300 gram pasta, gärna fettucine3 dl grädde150 gram parmesanostSalt & Svartpeppar1/2 kycklingbuljongtärningLite persiljaInstruktionerBörja med att koka upp vatten i en stor kastrull, salta och koka din pasta enligt instruktionerBörja steka kycklingfiléen på hög värme i lite oliv olja samt salt och peppar
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
500 gram valfri pasta4 äggulorOlivoljaSalt & PepparGul lök om önskas200 gram bacon/guanciale/pancettaParmesanostInstruktionerBörja med att koka upp en stor kastrull med vatten som du saltar rejält
Veckans pastarecept är det dags för idag och det blir en sås med bl. a lövbiff och bacon som Anki lyckades få till riktigt bra till förra veckans fredagsmysmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.