Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Häll upp soppan i varma tallrikar, toppa med fläsktärningarna och servera med ett gott bröd, gärna penslat med olivolja och toppat med flingsalt
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Det tar ju ett tag att baka bröd men med detta bröd så är det värt det. Det är inte speciellt krångligt heller och räcker till hela familjen och delar av släkten, om man nu vill dela med sig vill säga…
Mitt andra tips inför kräftskivan är focacciamed smak av tomat och basilika. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 1/2–2 cm tjock. Tryck 20–24 hål i degen med pekfingret
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Krämig svampsoppamed tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Resultatet blev en otroligt krämig och smakrik svampsoppa som jag garanterat lär koka ihop fler gånger under hösten
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.