Svampsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
  • 40 g smör
  • 0,5 dl schalottenlök eller gul lök, finhackad (valfritt)
  • 1/2 klyfta vitlök (valfritt)
  • 5 gram torkad svamp som trattkantareller (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 3 dl vatten eller mjölk
  • 1 dl vispgrädde (eller mer av vätskan ovan)
  • 1 tärning grönsaksbuljongtärning (valfritt)
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2,5 msk ljus maizenaredning
  • 1 tsk ljus kinesisk soja eller 1 msk ljus soja ex. Kikkoman
  • 1 msk crème fraiche (valfritt)
  • MED TORR- ELLER BOTTENREDNING: byt maizena mot 2 msk vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.