På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolökoch mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Skölj och halvera tomaterna och skölj ruccolan. Servera ruccolan vid sidan om. Sila av vattnet från räkpåsen ordentligt och blanda sedan räkorna med de rostade broccolibuketterna så att de blir en aning varma
Här har jag använt den i en kall sås med citronolja och färsk ingefära. Blanda creme fraiche och majonäs i en skål och lägg i ruccolablandningenoch riven ingefära
) och dra några varv med pepparkvarnen. Han var jurist med egen advokatfirma. Sedan åker vi hem och gör gräddstuvad purjolök till den rökta fisken och färskpotatisen
Svamprisottomed kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan. Blanda svampen med riset. salt och peppar. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med svampen
Vi var ett gäng som lagade risotto med duktiga kockar på MittKökMässan för ett par år sedan och vi blev påminda om att riset ska ha en liten kärna i mitten, späda mycket med buljong så att risotton nästan rinner och att det ska vara smak av både syra och sälta
4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Tillsätt tinad svamp och späd med vin och buljong i omgångar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris sakta i en tjockbottnad gryta med 2 msk smör, tills löken är genomskinlig. Rör ner parmesanost och 2 msk smör strax före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.