Skölj och halvera tomaterna och skölj ruccolan. Servera ruccolan vid sidan om. Sila av vattnet från räkpåsen ordentligt och blanda sedan räkorna med de rostade broccolibuketterna så att de blir en aning varma
Vi var ett gäng som lagade risotto med duktiga kockar på MittKökMässan för ett par år sedan och vi blev påminda om att riset ska ha en liten kärna i mitten, späda mycket med buljong så att risotton nästan rinner och att det ska vara smak av både syra och sälta
min fina svägerska är med i Viktväktarna så jag har varit hemma hos henne och blivit lite inspirerad, dom har faktiskt riktigt bra recept och jag gör om dom lite för att passa min kost
1 st Purjolök. 11 l vattenSkölj purjolökenoch fänkålen. 1Skala och skär moroten i fina bitar och finhacka vitlöken. 1Hetta upp olja i en kastrull och lägg i purjolökenoch fänkålen samt vitlöken. 1Häll i 1 liter vatten i kastrullen och blanda i moroten och buljongtärningarna. 1Blanda i resten av kryddorna och sesamoljan. 1Servera varm och toppa gärna med koriander och bröd
Den är både besk och söt på samma gång, och den blir väldigt fin och somrig medruccolan. Det var dock med skinka i den pajen, så jag gjorde den vegetarisk och lite egen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.