Kände för lite Italienska smaker en kväll Ibland är det gott med en salt, liten kvällsrätt. Jag hade turen att få en liten knippe svartkål av Mammas hobbyodlande grannar, så då blev det till att hitta på nåt gott av den
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Sent hem från jobbet som avslutades med ett arbetslagsmöte där jag håller i ordförandeklubban. Mycket att diskutera och allt hann vi inte med trots att vi drog över några minuter
Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Gräddig svartkål. Fräs kål, lök och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
I mitt kök har jag testat det här medsvartkål. Tycker den blev vansinnigt god, och jag testade den på svärisarna som tittade förbi och den fick godkänt av dem med
Krämig svamppastamed baconströssel. Allt som oftast så har man ganska bråttom när man står med all julmat så det blir liksom ingen tid över för den vanliga maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.