Ingredienser Portioner. 4 390 g stora vita bönor 2 1/2 dl vispgrädde ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g 2 förp mozzarella (à 125 g) 200 g frysta haricots verts Att ha hemma 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl chilisås 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan
400 g spaghetti 200 g champinjoner, skivade 1 klyfta vitlök, riven 100 g körsbärstomater 2 dl vispgrädde 200 g riven ost (t ex prästost) 150 g rökt skinka 1 kruka färsk oregano matolja, till stekning salt peppar
Smaka av med salt och peppar. 1Salt & pepparBörja med grädden, koka upp all grädde i en kastrull tillsammans med rosmarin, salt och peppar. 1Knaperstek bacon på låg medelvärme, fettet ska smälta sakta. 1Rör ner bacon och makaroner i grädden, det gör inget om den är tjock, vi späder ut med pastavatten. 1Sänk värmen och vänd ner osten, rör om tills all ost smält, spä ut med pastavatten vid behov. 1Sleva upp i serveringsskålar, toppa med gräslök, knäpp upp byxorna och njut
400 g pasta, t ex tagliatelle 2 bananschalottenlökar 2 klyftor vitlök 400 g romanticatomater 1 kruka basilika 400 g färsk salsicciakorv 2,5-3 dl vispgrädde 40 g parmesanost 2 msk olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad. 2 förp fylld pasta med t ex med skinka, ricotta eller svamp. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. 1Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform. 1Garnera med pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.