Svampgratinerade färsbiffar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 salt och peppar
  • 11 liten gul lök, riven
  • 11 ägg
  • 12 msk ströbröd
  • 11 dl vatten
  • 12 tsk dijonsenap
  • 1100 g bacon, strimlat
  • 18-10 körsbärstomater
  • 1 ca 200 g svamp, skivad eller hackad
  • 12 msk smör
  • 11 msk vetemjöl
  • 13 dl mellangrädde
  • 1 soja
  • 1 riven ost
  • 1 paprika
  • 1400 g blandfärs salt och peppar 1 liten gul lök, riven 1 ägg 2 msk ströbröd 1 dl vatten 2 tsk dijonsenap 100 g bacon, strimlat 8-10 körsbärstomater
  • 1 Stuvning:ca 200 g svamp, skivad eller hackad 2 msk smör 1 msk vetemjöl 3 dl mellangrädde salt och peppar soja riven ost paprikaSätt ugnen på 250°. Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Forma fyra biffar. Stek dem sakta klara på medelvärme. Lägg på ugnsfat. Stek baconet och lägg på biffarna. Dela tomaterna och lägg runtom. Fräs svampen med smöret tills fukten dunstat in. Pudra över mjöl, späd med grädde och krydda. Koka 10 – 15 minuter till en stuvning och smaka av med soja. Bred stuvningen över biffarna. Strö på lite ost och paprika. Gratinera högt i ugnen tills de har fin färg. Kokt pressad potatis till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.