3 dl
tärnad svamp ex. champinjoner shitake portobello el. annan
3 msk
olivolja
2 msk
hackad schalottenlök
1 msk
torkad rosmarin
1 msk
torkad timjan
s/p
15 min
eller tills skalet börjar skrynkla sej.
Ta ut och låt svalna något (mest för att man inte ska bränna sej) fördela svampen lika i tomaterna, garnera med lite mera ost och låt gå i ugn tills osten har smält och fått fin färg.
Söt lökvinegrette (ett måste till :)
1 st
liten finhackad gul lök el. annan lök motsvarande mängd
Penslamed olja och lägg på grillen, den skurna sidan först. Vänd och smula över osten. Grillad fänkål med ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDela fänkålen i fyra delar. Koka i saltat vatten i ca 8 minuter
Fyll tomaternamedblandningen. Blanda allt med smulat bröd och denrivenosten. Jag var rädd att tomaterna skulle bli för mjuka men de hade kvar lite tuggmotstånd
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butikenigen
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Till efterrätt blir det en variant på blåbärspaj med ett täcke av kokos och mandel. Äntligen fredag. Jag har varit på kurs torsdag och fredag med allt vad det innebär i godis och fikabröd
Dekorera eventuelltävenmeden bit mörk choklad. Vispa grädden. Blanda ner vaniljsocker och yoghurten. Lägg upp hallonen i de små glas eller skålar som de ska serveras i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.