Svampfyllda gratinerade tomater med en söt lökvinegrette
Världensbästa matblogg
Världensbästa matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 dl tärnad svamp ex. champinjoner shitake portobello el. annan
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk hackad schalottenlök
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk torkad timjan
  • s/p
  • 15 min eller tills skalet börjar skrynkla sej.
  • Ta ut och låt svalna något (mest för att man inte ska bränna sej) fördela svampen lika i tomaterna, garnera med lite mera ost och låt gå i ugn tills osten har smält och fått fin färg.
  • Söt lökvinegrette (ett måste till :)
  • 1 st liten finhackad gul lök el. annan lök motsvarande mängd
  • 1,5 msk honung
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1,25 dl rapsolja
  • s/p

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.