Måndag igen och det innebär storkok. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
I tisdags gjorde jag denna mumsiga gratäng på det som fanns hemma hos päronen. Bryn köttfärsen i en djup stekpanna i lite matfett tillsammans med den hackade löken, krydda med salt, peppar och basilika
Hacka i en vitlöksklyfta och några nävar brödsmulor av färskt eller dagsgammalt bröd. Jag åt detta till middag, men kan tänka mig att servera dessa godingar på ett fat av ruccola som en rustik förrätt eller bland plockmaten
Degen kan även göras dagen före. Fyll med skinka, lök ochsvamp. För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter
Kantareller klarar sig bra några dagar orensade i kylskåp. Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvampoch soppar kräver mer noggrann rensning
Ost- och skinkpaj medsvamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, lägg på svampoch räkblandningen. En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop
Perfekt vardagsmat för den som vill äta enkelt och nyttigt med rena smaker. Om du använder vanliga färdiga räkor, lägg i dem på slutet med chilin och persiljan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.