Skala dem sedan med en kniv och dela i klyftor. Koka rödbetornamed skal tills de är mjuka. Stek kycklingen olivolja på medeltemperatur tills den fått fin färg
Nu finns svenska, färskarödbetor i butiken. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans medgetost, valnötter och hackad storbladig persilja
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Getostochrödbetormed grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen medrödbetornaoch osten på grillen strax före servering
Vi bara kokte dem och åt med smör och salt. Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färskarödbetornamed feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetornaoch låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt
färskarödbetor. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.