300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Svampbruschetta. Absolut en favorit när gäster ska komma på besök. Svampröra. Hacka den skalade löken samt tillsätt pressad vitlök och stek i smör på svag värme
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt ofta
Medan soppan puttrar på spisen smörsteker du svampen gyllenbrun. Superenkel soppa enligt principen man tager vad man haver, uppiffad till en riktig festmåltid tack vare en hög med svamp och en god toast
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Lägg svampen i rena glasburkar och häll över lagen. Koka rensad svamp, skuren i stora bitar i lite saltat vatten (är svampen vattnig behövs inget vatten) i 30 min på låg värme. 2 kg karljohansvamp , eller blandsvamp
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Ni vet hur jag brukar göra pizza på blomkålsbotten. Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Bryt svampen i mindre bitar. Stek smulorna knapriga i olivolja på medelhögvärme. Tillsätt svampen och stek tills svampen har släppt vätska och sedan börjat få färg
Hacka svampen fint och blanda med kesella. Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdiga i ugnen på 100° tills innertemperaturen är 75°. Putsa och stek 100 g av svampen i smör låt kallna. Stek resterande svamp i smör tills den får fin färg och avsluta med lök och majs och stek ytterligare 1 min. 500 g blandad svamp (t ex kantareller, karljohan, svart trumpetsvamp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.