För bara något år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle kunna baka så här härliga bröd. Om någon vecka så fyller jag 30 och då ska jag bjuda mina gäster på bland annat detta goda brödet. 4 bröd. 4 bröd
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Får gäster imorgon kväll och tänkte bjuda dem på hembakt bröd. Baka ut degen till 2 st limpor och lägg i mjölade brödkorjar alt, på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter
Jag älskar nybakat bröd och de här baguetterna blir alltid lika goda och knapriga när man gör dem. När bröden börjar få en fin färg sänker du temperaturen till 200 grader och gräddar färdigt bröden, de ska gräddas i totalt ca 30 minuter
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
- Korvbröd (klick). Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.