Servera din sushi med önskade tillbehör som misossoppa, wasabi och inlagd ingefära. Listan på vad du kan ha som topping eller fyllning kan göras mycket lång för att du kan variera dem i det oändliga
Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
gari (inlagd ingefära i skivor som finns på burk). Nigiri-sushi (riskuddar). japansk soja (en tunnare variant än den vanliga, rekommenderarKikkoman eller thailändsk soya)
Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning. Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknad i planerna
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Och om du tar dig igenom hela det här inlägget så finns det en tävling på slutet där du kan vinna en massa sushi-produkter så att du också kan göra det själv
Sushinsom maträtt har fått ett rejält uppsving i Sverige under de senaste åren och allt fler sushi-ställen slår upp portarna lite här och var, på gott och ont
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Servera sushin med resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill. Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.