Susannes smaskiga kladdkaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 strösocker
  • 1 ägg
  • 1 vetemjöl
  • 1 kakao
  • 1 vaniljsocker
  • 1 saltDet här receptet blir en springform (ca 25 cm) , 4–5 mellanstora (12–15 cm) eller 16 portionsformar. Du kan välja att servera kakan som den är med glass eller lättvispad grädde och bär eller bygg en egen tårta med din favoritfyllning.1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och låt svalna. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl.2. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i springform (för att lättare få loss kakan kan du klämma fast ett bakpapper i botten).3. Grädda stor kaka cirka 25 min, små cirka 8 minuter i ugnens nedre del.ViktigtGräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.