Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
2 stycken. Pizzadeg. 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Det är lite pyssel och kärlek omkring en surdegspizza, men värt att vänta på kan jag lova. Och att använda en baksten ger klart det bästa resultatet, har du ingen baksten så kan du värma upp bakplåtarna
Igår gjorde jag ju surdegspizza, jag brukar göra det när det är tomt i plånkan och på kortet, mjöl, jäst (eller surdeg), ingredienser till tomatsås, mozzarella och/eller fetaost har jag alltid hemma och igår kompletterade jag med chorizo och ruccola
Blanda alla ingredienser utom salt och kör med degkrokar i 8 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 3 minuter till en fin seg deg (degtemperaturen bör då vara 27-28°)
Surdegspizza - deg. Denna vecka välkomnar vi en gammal goding tillbaka till måndagsmiddagen. Den behöver ingen närmare presentation, utan talar för sig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.