8 h
jäsning/vila över natten + 30 min bak + 2 h bak och vila + 30 min jäsning/vila + 20 min gräddning + 45 min vila
3
baguetter (ca 330 g/st)
475 g
Vetemjöl special
50 g
Grahamsmjöl
325 g
Vatten
100 g
Vetesurdeg
2 g
Jäst
20 g
Salt
Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så kan man använda översättningstabellen här.
Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
V. i. s. t. l. å. e. r. d. g. o. D. ä. c. k. J. a. b. m. n. h. ö. S. v. ,. R. p. f. H. é. B. u. ). 5. j. F. 8. -. 9. 1. 2. 0. (. 4. L. T. y. A. 3. P. U. M. G. a v
Dessa bröd tar lång tid på sig att bli klara, 2,5 -3 dagar får man räkna med. Receptet är hämtat från Pain de Martin och utgår ifrån ett ciabattarecept, men funkade superbra till baguetter
Det här brödet fick den frasigaste ytan av alla bröd jag bakat någonsin. Att slänga in vatten i början och att öppna ugnsluckan en eller flera gånger mot slutet av gräddningen gör att det blir en sån där härligt frasig skorpa som är så vansinnigt gott
Bakade Surdegsbaguetter till kräftskivan. Mo Hej hej fina du. Allt väl. Snacka om att det kändes som vi slubgades tillbaka till sommaren igår och idag vaknade upp till en höstdag
För en tid sedan läste jag i en tidning att det är högsta mode bland Hollywoodstjärnor att undvika gluten, och att det också blivit trendigt bland s k kändisar här hemma - även om man inte är glutenintolerant
Jag valde de kalljästa surdegsbaguetterna. (Jag har fått produkterna för att kunna baka surdegsbaguetterna från KronJäst, initiativet är en del av deras PR-kampanj att få matbloggare att uppmärksamma den nya surdegsprodukten)
* Dessa baguetter passar perfekt till en lyxfrukost. * Blir 3 st baguetter. * Låt baguetterna svalna på ett brödgaller i minst 15 minuter efter gräddning innan du skär dem
Efter en massa timmars jäsande och. med mycket kärlek. Som en stenhård nioårig lintott, var jag med min familj för första gången i Frankrike, baguetternas land
I Jan Hedhs bok Bröd och kaffebröd finns ett recept på surdegsbaguetter med levain som smakade så underbart att jag tror att vi skulle kunna leva på detta, enbart
Detta recept kommer också ifrån Martin Johanssons bok "Surdegsbröd". 5-6 baguetterDag 1, kväll100 g vetesurdegsgrund5 g jäst400 g vatten300 g vetemjöl special100 g grahamsmjölRör ihop allt till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.