Surdegsfrallor på vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen
0 from 6 reviewsFalska surdegsfrallor LCHF PrintFörfattare. Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg
Detta recept är inspirerat av ett av mina första småbröd, men med lingongrovamix istället för havrebrödsmix – Glutenfria surdegsfrallor/småbröd, och utan frön eller kärnor till lilltjejen för tillfället tenderar att reagera mot det mesta
Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. (Fredag) morgon. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund
Jag hittade ett recept på knådfria surdegsfrallor i ett nummer av tidningen Lantliv i vintras. Receptet kommer från bagaren Håkan Johansson som skrivit boken "Brödet"
Nygammalt brödbak. Många bröd som ligger här på bloggen har innehållit vetestärkelse men eftersom vi insett att den stora boven i min sons liv är minsta spår av vete (läs mer på I min tankevärld), så måste alla recept vara utan vetestärkelse och därmed testas på nytt
Ett riktigt gott surdegsbröd som man kan baka ut i vilken form man vill, de här blev till små runda bröd, vilket är praktiskt att ta fram styckevis om man ska frysa in dem
eller det bästa sättet att börja en helgdag. Lördagsmorgnar ska innehålla en god kopp starkt kaffe, ett riktigt gott bröd och helgbilagorna i tidningen
Smält smör, häll i vatten och olja, värm till 37 gradersmula jästen i en bunke, rör ihop med sirap och saltså att det lösre sig, häll i kesellan och degspadetrör tills det inte är några klumpar, tillsätt äggetoch blanda i resten av ingrediensernaarbeta i maskin i minst 5 minuter, jäs under bakduki 30 minuter, ta sedan upp degen på ett välmjölat bord, degen är jätte lös så man får användaganska mycket mjöl för att det ska bli en någorlundahanterbar deg, men när du fått det så gör du en rulleoch skär i bitar, jag fick till 23 stycken, lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuterGrädda sedan i 225 grader i 10-12 minuterLåt dom sedan svalna på galler under bakdukSen är det bara att frossa i nybakta surdegsfrallorOch det som du inte äter upp på en gångfryser du självklart inJag är helnöjd med detta bröd, så det var intesista gången jag bakade det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.