För er som gillar hårda kanter – låt brödet/bröden svalna utan duk. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. Brödet som vi valde att göra kommer ifrån boken "Enklare bröd" vilken jag verkligen kan rekommendera, många bra enkla bröd, både med surdeg och utan
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Låt svalna utan bakduk för att behålla den krispiga kanten. 2 bröd. Detta bröd är lättgjort, innehåller få ingredienser, har lågt GI och är magiskt gott
Låt den stå framme i köket på ett ställe med jämn temperatur utan korsdrag. Tänkte publicera ett grundrecept på bröd här på bloggen men innan dess vill jag visa hur enkelt det är att göra en egen surdeg
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Vid den första jäsningen steg inte degen till det dubbla, utan snarare till det tiodubbla. Dock, till min stora förvåning, blev brödet inte sämre, utan mycket godare
Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Nu har jag för första gången testat min nya assistent Ankarsrum som jag vann i en tävling för några veckor sedan
Jag bakade Ingeborgs surdegsbröd efter ett recept som jag hittade på matklubben. Förra gången som jag bakade bröd med min hemmagjorda surdeg överträffade slutresultatet min förväntan
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.