Arbeta degen medan du tillsätter vetemjölet lite i taget till det blir en smidig, något kladdig deg. Tillsätt honung, dinkel, lantvetemjöl (om du använder nyponskalsmjöl och kornmalt tillsätts det här)
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. så då är det bara att kliva upp och ställa upp. Nedan samma deg fast degen vridet som rosetter och toppat med råsocker
Täck med lock eller handduk och låt stå över natten. Det här brödet tar verkligen sin tid och behöver passas under flera timmar men det var också det helt klart bästa och godaste brödet jag har bakat
Blanda in rågsikt, rågmjölet ochvetemjölet, lite i taget. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst medsurdegsbröd
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Använder du pizza/bröd sten som jag gör så lägg upp bröden på den medföljande plåten, mjöla först och låt jäsa medans ugnen blir varm
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedeloch konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbrödmed ost och en driva havtornsmarmelad från. Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd
Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Smörj formen med kokosolja. Jag älskar paj och numera när jag inte äter vetemjöl så har det inte serverats så mycket paj här hemma
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Det här mellanmörka surdegsbrödetmed aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Blanda rågkross, solroskärnor, sesamfrön och valnötter i en skål (jag hackade mina valnötter litegrann) och häll på vattnet och blanda lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.