Receptet är från Martin Johanssons bok "Surdegsbröd recept och tips från en hemmabagare". Forma två limpor och lägg de i mjölade jäskorgar med skarven uppåt
Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelost och nötter. Kryddblandningen som jag använde kan bytas mot någon annan kryddblandning som du tycker om, och Auran som jag använde kan också bytas mot någon annan grönmögelost om du inte har bekymmer med laktosintolerans
Jag tror att det kommer göra sig jättefint till julosten, som jag nu lagrat ända sen augusti, med alla aprikoser, russin, val- och hasselnötter som jag fyllt brödet med
Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst medsurdegsbröd. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu
Jag börjar med en bild på mitt barnbarn Elvira. När jag ( baknörd som jag är ) tog bild på mina nybakade bröd i lördags, så kom hon med sin "mobil" och gjorde exakt likadant
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.