- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. När man bakar det som ligger i toppskiktet på favoritlistan, använder sig avfavoritingredienser, och även själva resultatet blir välgräddat och fint - då kan vi tala om recept värda att rekommendera
Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv. Min vardag,. Så i dag lutar jag mig tillbaka och bara kopplar av, men tar med mig känslan jag hade när jag reflekterade över spegelbilden och jobbar vidare mot det resultat jag vill uppnå
Idag, den andra dagenav vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn. Vi själva är inte så förtjusta i mix-sallad på vintern, det smakar lätt halvdåligt redan när man öppnar paketet och när vi försökte spara lite till nästa dag blev det oätligt
Jag tränar varannan dag, för det mesta löpträning men jag kör även efter en dvs som heter "Funtional training" gjord av Annika Sjöö och hennes man Michael
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. Jag använde mig av ett av recepten som finns på jästpåsen och är nöjd med resultatet - ett gott och saftigt bröd med härlig yta
Låt jäsa övertäckt av plast i kylskåpet under natten. 15 småbrödMorgon3 dl surdegsgrund (surdegsklick+3dl rågmjöl+3 dl ljummet vatten. )1/2 pumpa (butternut squash)Blanda surdegen. KvällSurdegsgrundenPumpapurén2 dl vatten3/4 msk salt1 tsk fänkålsfrö1 tsk anis1/2 tsk kardemummakärnor1/2 tsk kanel1/2 tsk muskotnöt riven/mald1/2 tsk ingefära mald1 msk lönnsirap2 dl skrädmjöl (rostat havre)1 dl rågmjöl9 dl vetemjöl/dinkelsikt/rågsikt1/2 dl linfrö1 dl pumpakärnorSpar en klick av surdegen och sätt i kylen till en annan gång. Låt degen jäsa övertäckt i 1-2 h. Ta ut på morgonen och grädda på 225 grader i ca 20 min. 15 småbröd
Det är svårt att utse en favorit eftersom olika bröd har olika egenskaper. Levainbröden hör till favoriterna och bland dessa skulle jag nog rekommendera det som bakas med lite jäst
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
Sockerlagen silas av varje dag och mer socker tillsätts, så lagen blir mer och mer koncentrerad. Oavsett är hållbarheten nästintill oändlig så länge man är noga med hygienen
Recept för en lyckad dag. portionsbitar av laxfilé. rest av blomkålsris (se recept för blomkålsris här). SÄTT KRYDDA PÅ TILLVARON portionsbitar av laxfilé
Tja, idag var jag lite extra ambitiös o hade lagt dinkel i blöt sedan igår, kokte den idag. Dag1. Dag 2. När dinkeln var kokt färdig o ngt avsvalnad så hade jag i 2 dl av det, samt nästan 1 dl av rågsuren, samt en tredjedels pkt färsk jäst i hushållsassistentens degskål. I med mjölk av passerat bf datum, ca 2 dl. In i ugnen på 275 gr, o vattendusch längst ner. 2 dl av. 1 dl av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.