Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbrödmed äpple
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Raskt följer här nummer två, ett surdegsbrödmed största andelen vetemjöl men också durumvetemjöl. Brödet har en riktigt hård skorpa, ett segt och något luftigare innanmäte än brödet med fullkornsdinkel
Nu ska vi se hur den fungerar i ett surdegsbröd. Blanda väl och täck med lock eller plast. Ouinoa är en ört som närmast är släkt med vår målla eller gråbo
Krydda med salt och citronpeppar. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Jag är väldigt glad över att få vara medoch blogga tillsammans medMedina. Om jag inte hinner lägga ut söta recept så kan hon alltid dela med sig av sina maträtter så att ni slipper vänta så länge på nya recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.