Det fanns både surdegpå vete och på råg och igår testades ett bröd påvetesurdegen. En kollega hade tipsat mig om surdegen som nu finns att köpa och sagt och gjort blev det en burk med färdig surdeg när jag var och handlade
Men på ett ”äkta” brunchbord finns även scones. Vi ger dig bästa receptet. Våra scones är ett klassiskt sconesrecept bakat på vete- och grahamsmjöl, bakpulver, salt, smör och mjölk men vi vill även tipsa om ett favoritrecept, valnöts- och yoghurtscones
Här får du tips och recept på hur du tillagar basmatiris påbästa sätt. Hemligheten ligger främst i att du har bra kvalité på riset och att du tvättar bort de mesta av stärkelsen
Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept på veganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff
För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre. Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Den här vintern går helt i hälsans tecken för oss, vi försöker oss på att komma i ännu bättre form än tidigare, både vad gäller maten, sömnen och motionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.