En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Jag gjorde en levaindeg från boken "Surdegsbröd" av Martin "Pain de Martin" Johansson. Det är ganska mycket krångel och pyssel med surdegsbröd, men jag lovar att det är värt besväret
Strö ner lite vetemjöl i botten på grytan och häll i degen. ca 13 dl vetemjöl. Rör ihop jäst, vatten, filmjölk, salt och 5 dl vetemjöl. Rör ner ca 5 dl vetemjöl igen och låt jäsa mellan 4-8 timmar igen. Ta av locket och sänk värmen till 225 c. ca 13 dl vetemjöl. ca 5 dl vetemjöl
Men - nära och kära på många håll har nominerat dessa till kategorin personliga favoriter, så då och då åker de på en bakning eller två tråkigheten till trots
Just det här brödet är en kombination av detta och detta receptet. Om det kommer en dag då det inte finns någon surdeg i mitt kök - då kommer jag att bli riktigt, riktigt orolig
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Vi ses imorgon för att kolla av hur surdegarna mår och förhoppningsvis blir det bak. Nu, surdeg. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. 3 msk vetemjöl. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Smaka av med salt och pep-par. 3 msk vetemjöl. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.