Jag älskar verkligen sura godisar, det är det absolut godaste i karamellväg. Så när jag såg det här receptet av Ulrika Hoffer var jag tvungen att prova det
Mixa alla ingredienser till en slät massa. Stryk ut potatismassan tunt på ett bakplåtspapper. Gräddas i ugn på 145 grader i ca 30 minuter eller tills det blir krispigt och svagt gyllenbrunt
För andra gången mumsar jag i mig majrova till kvällsmat, en otroligt underskattad liten rot. Den är inte bara otroligt god i sallad utan innehåller även en lång rad vitaminer och mineraler så som folat, vitamin c, fosfor, järn, kalcium, kalium, magnesium och zink
Skala och skär majrovorna tunt. 2 medelstora majrovor, eko. 2 medelstora majrovor, eko. Första gången jag åt majrova var under en resa till Frankrike för snart 14 år sedan
Smörj en ugnsform med lite smör och ställ majrovorna däri. Klicka hälften av smöret över majrovorna. Ös majrovorna med smöret och täck sedan formen med aluminiumfolie
Till helgens brunch gjorde jag en lemoncurd som blev väldans så god. Vi använde den som en marmelad eller sylt men jag kan tänka mig så gott det kan vara både i bakverk och efterrätter
Tvätta och skala majrovorna. Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja. 4 majrovor3-4 vitlöksklyftorHavssaltPepparmixFranska örter (jag hade frysta)OlivoljaSå här gör du. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna fått fin färg och blivit mjuka. /Jenny & Magnus 4 majrovor
Den här rätten stötte jag först på i Fuchsia Dunlops Sichuan Cookery vilken (som jag nämnt många gånger tidigare) är något av det bästa som skrivits i väst om kinesisk matlagning
Det är första året som jag odlar majrovor och även om det är otroligt kul att ha rotfrukter att skörda redan nu så har jag kämpat lite med hur de ska användas
½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen
Kikärter och belugalinser har jag nästan alltid färdigkokta och portionsförpackade i frysen. Vid tillfälle blötlägger jag även kidneybönor eller borlottibönor och kokar för att antingen frysa i portionsvis eller laga större mängd mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.