Jag pressade ner lite citron i behållaren på juicepressen för att saften från äpplena inte skulle bli brun, det funkade verkligen för den fick en rosa/röd färg när den kom ut i behållaren
Annars så är vattkoppe-karantänen över, jag och Ofelia har satt frön till paprika, physalis, morötter och lite olika blommor på balkongen, jag är helt insnöad i Kristina Sandbergs böcker om Maj (men fasen vad de fikar hela tiden
Receptet har jag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Terrine är egentligen namnet på den form som vad-det-nu-är bakas i. Ikväll fick båda göra tjänst i vad som kan ha varit min bästa köttfärslimpa hittills, eller om jag möjligen vågar kalla den en paté
Nu - två timmar senare - kan jag knappt gå för framsidan på låren hänger inte med. Saganaki shrimps t ex är räkor i tomatsås med ost - en av mina favoriträtter
Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)
På mitt tidigare inlägg om pizzadeg fick jag tips bland kommentarerna om den här degen. Jag tyckte att man behövde mer vätska för att få en bra konsistens, men å andra sidan har min våg aldrig varit riktigt pålitlig
-) Nej, jag skrattar inte. Jag kan sträcka mig till att ett litet lager puder vit snö skulle liva upp lite grand men jag vill inte ha mängderna som rasade ner förra vintern
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. I sig har tofu inte direkt någon smak men den går ju att krydda och marinera till i princip vilken smak du själv gillar bäst, och jag försöker alltid att ha tofu hemma så att jag ska ha ett bra vegoalternativ på lut
Jösses vad jag bakat. Man kunde tro att jag bakat för en ny bakbok, men så är det inte. Jag provbakar ett nytt socker som förhoppningsvis utkommer här framöver
För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna. När dom frågade mig om jag ville samarbeta med dom så var det nästan som att jag gav mig själv en julklapp
Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.