1 Sylt500
g blandade bär (valfri sort) 450 g syltsocker (med pektin)
1 Bröd5
dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 msk rapsolja 3,5 dl mjölk 1 ägg 1 tsk vatten, till pensling salt
1 Till
servering hasselnötskrämSylt
Ha i bär och syltsocker i en kastrull. Rör, mosa ihop och koka i 5 minuter på medelvärme under lock. Koka sedan sylten på medelvärme i 10 minuter. Sylten ska bli lätt genomskinlig och ytan ska koka ihop i geléaktiga sjok. Häll sylten på väl rengjorda glasburkar, sätt på lock och låt svalna i kylskåp. Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen. Bröd
Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och mjölk. Rör ihop allt till en kladdig deg. Mjöla din arbetsyta rikligt med vetemjöl och stjälp upp degen på mjölet. Se till att hela degen är täckt i mjöl. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt och pensla bullarna med blandningen. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10-15 min, ta ut när de fått fin färg. Servera nygräddade frallor med kall jordgubbssylt och hasselnötskräm. Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar bakning, och njut av ditt hemmagjorda bröd. /Köket-redaktionen
Mjöla din arbetsyta rikligt med vetemjöl och stjälp upp degen på mjölet. Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar bakning, och njut av ditt hemmagjorda bröd
Degen räcker till 8 st småfrallor som med fördel äts nybakade och passar perfekta till helgfrukosten. Forma degen med blöta händer till 8 frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
Dessutom känns det bra med godis som man vet vad som är i dom. med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Kan ätas som efterrätt, mellanmål eller till och med frukost. Servera med valfri topping. Jag hade “yoghurtglass” som jag gjorde genom att bara ställa in grekisk yoghurt i frysen blandat med vaniljpulver
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.