Supersnabba frukostfrallor med hemmagjord "sylt"
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandade bär (valfri sort)
  • 1450 g syltsocker (med pektin)
  • 15 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk salt
  • 12 msk rapsolja
  • 13,5 dl mjölk
  • 11 ägg
  • 11 tsk vatten, till pensling
  • 1 salt
  • 1 hasselnötskräm
  • 1 Sylt500 g blandade bär (valfri sort) 450 g syltsocker (med pektin)
  • 1 Bröd5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 msk rapsolja 3,5 dl mjölk 1 ägg 1 tsk vatten, till pensling salt
  • 1 Till servering hasselnötskrämSylt
  • Ha i bär och syltsocker i en kastrull. Rör, mosa ihop och koka i 5 minuter på medelvärme under lock.
 Koka sedan sylten på medelvärme i 10 minuter. Sylten ska bli lätt genomskinlig och ytan ska koka ihop i geléaktiga sjok. Häll sylten på väl rengjorda glasburkar, sätt på lock och låt svalna i kylskåp.
 Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen. Bröd
  • Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
 Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och mjölk. Rör ihop allt till en kladdig deg. 
Mjöla din arbetsyta rikligt med vetemjöl och stjälp upp degen på mjölet. Se till att hela degen är täckt i mjöl. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar. 
Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt och pensla bullarna med blandningen. 
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10-15 min, ta ut när de fått fin färg. Servera nygräddade frallor med kall jordgubbssylt och hasselnötskräm. Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar bakning, och njut av ditt hemmagjorda bröd. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.