Smält margarinet och häll i den mjölkfria drycken. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka ochmed en helt vanlig sockerkaksbotten
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde ochfärska bär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färskadadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Baconstekta dadlarmed fetaost, färska fikon och knäckesticks. Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten ochdadlarna runtom med varsin tandpetare i
Kakan är både gluten- ochmjölkfri. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Perfekt till festfika med glass eller grädde ochmed en drös jordgubbar eller andra färska bär till. Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Det är den färskaglutenfria spagettin från da Carla ett strålande exempel på. Jag har tidigare skrivit om durrakorn från da Carla, men aldrig tidigare prövat den färska pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.