Slurp sa det och det sista gröptes ur formen med hjälp av bröd. Täck med färsk spenat. Blanda samman creme fraiche, vispgrädde, sambaloelek, en pressad vitlök, salt och svartpeppar
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, sojafritt, laktosfritt och sockerfritt. Anti candida recept för dig som vill ge kroppen en chans att återställa sig själv genom att äta hälsosammare
Smält smöret till såsen i en kastrull tillsammans medschalottenlöken. Vänd ner spenat och mascarpone och smaksätt med citronskal, citronsaft, salt och peppar
Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Använd torskrygg, lättare fisk finns inte. Här får torsken samsas med kryddig spenat, pocherat ägg och en lök- & paprikablandning med aningen naturlig sötma
Syrad lök. Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Eftersom jag skulle ha örtsmöret till, kryddade jag bara fisken med flingsalt och svartpeppar, men om du inte har örtsmör kan du i stället krydda med någon god fiskkrydda som du tycker om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.