Supergod glutenfri tacopaj
Jills Mat
Jills Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 10,5 dl sesamfrön
  • 150 g smör
  • 11 tsk salt
  • 11 msk fiberhusk
  • 11 st ägg
  • 1400 g kycklingfärs eller annan valfri färs
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 st rödlök
  • 11 msk paprikapulver
  • 11 msk chilipulver
  • 11 tsk rökt paprikapulver
  • 10,5 tsk kanel
  • 12 tsk chiliflakes
  • 12 dl krossade tomater
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 st vitlöksklyftor pressade
  • 12 tsk chilipulver
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1200 g riven ostStäll in ugnen på 180 grader.
  • 1 Mixa samman ingredienserna i matberedaren. Bred sedan ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
  • 1 Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
  • 1 Stek lök, vitlök och kryddor i olja. Tillsätt sedan kycklingfärsen och stek tills brynt. Tillsätt tomaterna och låt koka i några minuter. Häll färsen i pajskalet.
  • 1 Rör ihop crème fraîche med kryddor och bred sedan över färsen.
  • 1 Toppa med en påse riven ost. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 min tills osten fått en fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.