1 Mixa
samman ingredienserna i matberedaren. Bred sedan ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
1 Picka
botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
1 Stek
lök, vitlök och kryddor i olja. Tillsätt sedan kycklingfärsen och stek tills brynt. Tillsätt tomaterna och låt koka i några minuter. Häll färsen i pajskalet.
1 Rör
ihop crème fraîche med kryddor och bred sedan över färsen.
1 Toppa
med en påse riven ost. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 min tills osten fått en fin färg.
Nåväl – tacopaj med glutenfri deg – såklart. riven mjölkfri ost eller glutenfri bechamelsås. Som de torra å trökiga föräldrar vi är så sa vi nej, och gjorde istället en tacopaj
Även allergiker kan mumsa i sig sötsakerna utan problem då de är glutenfria (använd rena havregryn eller boveteflingor om du reagerar på havre), mjölkfria och äggfria
Jag gjorde pajen på laktosfritt smör och laktosfri grädde eftersom jag hade kvar sedan förra helgen då min syster var här (som äter laktos- och glutenfritt)
Glutenfritacopaj, alt ”vanlig”. Glutenfri pajdeg. Glutenfritacopaj, alt ”vanlig”. Glutenfri pajdeg. Det blir ett tunt spröt skal, påminner nästan om tacoskal
Nu är det semmeldags och varenda café är fyllt av dessa underbara bakverk. Det är något speciellt med kombinationen av en kardemummasmakande bulle, fluffig grädde och massor av god mandelmassa
Föredrar ni eller behöver ni av medicinska skäl äta glutenfritt. Gillar ni att baka, men tycker ändå det är bekvämt att utgå från en färdig glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.