I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
En supersmarrig äppelkaka som jag slängde ihop här till kvällens avsnitt av ”Hela Sverige bakar”. Jag serverade kakan ljummen medvaniljglass, så fantastiskt gott
Fransk äppelkakaReceptet kommer från Vår kokbok. Äppelkakamedvaniljglass är en riktig klassiker. Godast blir kakan med syrliga och fasta äpplen som Gravensteiner eller Belle de Boskoop men de är inte mogna än
Mycket god kaka, kan tänka mig att den också funkar med andra frukter såsom plommon, persika osv men eftersom mitt äppelträd dingnar av härliga frukter just nu så var äpplena givna
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Här kommer receptet på äppelkakan jag gjorde i helgen. Vispa ihop gulorna med det hela ägget, sockret och mandelmassan tills det blivit vitt och pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.