Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Dags att ta ett kliv in i det Japanska köket. Så var det när jag en dag förra veckan skulle göra den här stora Japanska pannkakan som även kallas Okonomiyaki i Japan
Marinera lövbiffarna i sojan i minst 30 minuter. Låt stå i rumsvärme. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i stor stekpanna och fräs grönsakerna mjuka tillsammans med vitlöken
Det här smarriga receptet med lövbiff fick jag i Receptklubben förra gången. Och nu på torsdag är det dags för receptklubben igen o denna gång är det jag som är "värdinna"
Jag skrev i en av mina veckomatsedlar för ett tag sedan, att jag skulle göra en gurksallad. Den här gurksalladen är ganska lik inlagd gurka, förutom att salladen är kryddad med chili och sesamolja istället för persilja
Den här fantastiskt goda laxen serverades rå tillsammans med japanska tillbehör. Utöver salladen hade jag skivad avokado, japansk soja, inlagd ingefära och wasabi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.